Illegális zebrafestés a Petőfi hídnál

Vágólapra másolva!
Aluljáró helyett sokan a forgalmas úttesten kelnek át a Petőfi híd budai oldalán, kihasználva azt a néhány másodpercet, amikor nem jön az autóáradat. Ismeretlenek zebrát festettek az útra, hogy szabályossá tegyék az átkelését. A közlekedési szakember szerint oda nem lenne szabad hivatalosan sem zebrát festeni, mivel veszélyes lehet a hamis biztonságérzet miatt.
Vágólapra másolva!

Zebrákat festettek fel ismeretlenek a Petőfi híd budai hídfőjénél, ahol rengeteg egyetemista inkább a forgalmas, háromsávos úton keresztül kel át, mintsem a koszos aluljárót használná a villamosmegálló vagy az egyeteme megközelítésére. Azok kedvéért, akik nem ismernék fel az afrikai állatot, oda is pingálták hatalmas betűkkel: ZEBRA.

Forrás: [origo]
A zebrák Fotó: Barakonyi Szabolcs

Mókás ötlet - jegyezte meg a fővárosi forgalomtechnikai alosztály vezetője, Pásti Imre. "A gyalogátkelőhelyek létesítése közlekedés felügyelet hatáskörébe tartoznak, mi csak javaslatot tehetünk erre" - jegyezte meg. "Mi itt ezt nem támogatnánk, mert ez a város egyik fő közlekedési ütőere, állandó, intenzív forgalommal, a zebra pedig hamis biztonságérzetét adna a gyalogosoknak. Ugyanis nekik itt elvileg elsőbbségük lenne, azonban a fővárosi közlekedési morált ismerve ezt nemigen adnák meg, annál is inkább, mivel itt általában a megengedettnél nagyobb sebességgel száguldoznak a híd felé" - jelentette ki az alosztályvezető, aki utalt arra, hogy három sáv esetén az is veszélyforrás lehet, ha a három közül csak az egyikben állnak meg, a másik kettőben pedig nem. "Ahhoz, hogy biztonságos átkelőhely legyen, közlekedési lámpákat kellene ott elhelyezni, erre azonban nincs forrás" - mondta Pásti Imre, aki annak is örül, hogy a rendelkezésre álló pénzből a 876 budapesti jelzőlámpás csomópontot fenn tudják tartani.