A logó után a nevet is elvenné a Mai Nap

Vágólapra másolva!
A Mai Nap kiadója szerint nem tett eleget teljes mértékig a Színes Mai Lap annak a tegnap született ítéletnek, mely kimondta, hogy a Színes Mai Lap jogtalanul használja logóját. A lap szerdán új logóval jelent meg, de a pert indító kiadó szerint a nevet is meg kellett volna változtatnia.
Vágólapra másolva!

Nem elégszik meg a Mai Nap kiadója azzal, hogy a Színes Mai Lap szerdán új logóval jelent meg, szerintük a lapnak a nevét is meg kellett volna változtatnia. A Fővárosi Ítélőtábla kedden hozott jogerős ítéletet arról, hogy Színes Mai Lap bitorolta a Mai Nap védjegyét és ezt meg kell szüntetnie.

"Álláspontunk szerint a Híd Rádió Rt. nem tesz eleget a bíróság döntésében foglaltaknak", közölte szerdán Papp Béla, a Mai Nap jogainak tulajdonosaként a pert indító Magyar Hírlap Rt. százszázalékos tulajdonrészével rendelkező Ringier Kiadói Kft. ügyvezető igazgatója. Engedélyük nélkül a nevet és a logót sem használhatja a döntés kihirdetése után a Színes Mai Lap – véli az igazgató. Papp Béla szerint az új embléma "grafikai trükk, amely értelmezésünk szerint hozzájárul az olvasók további félrevezetéséhez", mivel a lap megjelenésében alapvető változás nem következett be. "Álláspontunk szerint a Színes Mai Lap eredményei, különösen a kezdetiek, annak köszönhetőek, hogy a mi védjegyünket bitorolták", mondta Papp Béla.

L. Kelemen Gábort, a Színes Mai Lapot kiadó Híd Rádió Rt. vezérigazgatóját, az újság főszerkesztőjét egyelőre nem sikerült elérnie az MTI-nek.

A Fővárosi Ítélőtábla eljáró tanácsa kedden helybenhagyta a Fővárosi Bíróság idén januárban meghozott elsőfokú döntését, amely egyben a bitorlás abbahagyására kötelezte az alperest, és eltiltotta a további jogsértéstől. Az ítélet szerint az összbenyomás alapján kimondható a védjegybitorlás, mivel "irányított figyelmet igényel" a két lap logója közti különbség felismerése. A "lap" és a "nap" szavak hasonlóságára kitérve az ítélőtábla megállapította azt is, hogy a "színes" szó a panaszolt lapcímben "nem jellegzetes, nem meghatározó".

A Ringier Kft. 100 százalékos tulajdonában lévő Magyar Hírlap Könyv és Lapkiadó Rt. - a Mai Nap jogainak tulajdonosa - 2001 márciusában, a Színes Mai Lap indulásakor kezdeményezett pert védjegybitorlás miatt. Emellett az ügyben folyik egy - a Magyar Hírlap Rt. által első fokon már megnyert - jellegbitorlási per is, amelynek következő tárgyalása jövő áprilisban lesz.