Más pénzének mosásával még gyanúsíthatják Kulcsárt

Vágólapra másolva!
Ugyan a K&H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított volt álbrókerét a kiadatásáról döntő osztrák bíróság nem adta ki első fokon pénzmosás miatt, Kulcsár Attilát még meggyanúsíthatják pénzmosással - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint ez akkor lehetséges, ha a nyomozás során kiderül, Kulcsár más által sikkasztott pénz is mosott.
Vágólapra másolva!

A közvéleményt meglepte, hogy Kulcsár Attilát, a K&H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított volt álbrókerét a bécsi bíróság első fokon nem adta ki pénzmosás miatt - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint ennek az a magyarázata, hogy az osztrák jogrendszerben csak akkor büntetik a pénzmosást, ha valaki más által bűncselekménnyel szerzett pénzt mossa tisztára. A saját maga által elsikkasztott pénz esetében nem indítanak külön eljárást, hanem a sikkasztás utócselekményeként kezelik a pénzmosást.

Mégsem kizárt azonban, hogy Kulcsárt pénzmosással kapcsolatban is eljárás alá vonják. Ha a nyomozás olyan adatok merülnek fel, amelyek szerint a volt álbróker nem csak a saját maga által elsikkasztott pénzt mosta tisztára, hanem egyes ügyfelei számára bérpénzmosást is végzett, kiegészítő kiadatási kérelem előterjesztését indítványozhatja a rendőrség.

A lap felvetésére, hogy Kulcsár Attila ügyvédjei nem olyan országot kerestek-e a volt bróker számára, ahol a nálunk nagy érték esetén 2-8 évi szabadságvesztéssel büntethető cselekményre nem vonatkozik a kiadatás, a Magyar Hírlap igazságügyi forrása azt a választ adta, hogy "az ügyvéd nem lehet bűnsegéd".