Vásárhelyi Mária pert nyert a Magyar Rádió ellen

Vágólapra másolva!
Nyilvános elégtételadásra és ötszázezer forint nem vagyoni kár megtérítésére kötelezte a Magyar Rádiót a Fővárosi Bíróság abban a perben, amelyet Vásárhelyi Mária indított az intézmény ellen személyiségi jogainak megsértése miatt. Az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

A bíróság megállapította, hogy a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsora 2001-ben és 2002-ben hat alkalommal sértette meg Vásárhelyi Mária személyiségi jogait azáltal, hogy valótlanságot terjesztett róla, és olyan sértő kitételeket alkalmazott vele kapcsolatban, amelyek alkalmasak személyének lejáratására - olvasható a szociológus közleményében.

Vásárhelyi tájékoztatása szerint a bíróság különösen súlyos jogsértésként értékelte, hogy a Vasárnapi Újág annak ellenére terjesztett valótlanságot róla, hogy tudomása volt arról, állítása nem felel meg a valóságnak, valamint azt, hogy sorozatosan követte el a műsor a jogsértést.

"A bíróság arra kötelezte a rádiót, hogy a Vasárnapi Újság című műsorban adjon nyilvános elégtételt az érintettnek, és tekintettel a jogsértés súlyára és következményeire, ötszázezer forint nem vagyoni kár megfizetésére is kötelezte az intézményt, valamint eltiltotta a további jogsértéstől. Az ítélet jogerős" - áll Vásárhelyi Mária közleményében.

A Magyar Rádió Rt. szóvivője eddig nem nyilatkozott az ügyben.