Megtisztulhat az Ördögárok egy része

Vágólapra másolva!
Hamarosan szennyvízgyűjtő csatorna épülhet Hűvösvölgyben. Az egymilliárd forintos beruházásról hétfőn dönt a főpolgármesteri kabinet.
Vágólapra másolva!

A javaslatot Vajda Pál városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes terjesztette elő, de a beruházást a főváros hétéves fejlesztési terve is tartalmazza, amely szerint a beruházást még idén elkezdik, és két év múlva fejezik be - írja a Népszabadság.

A csatorna megépítésének előkészítésére idén körülbelül ötvenmillió forintot fordítanak. Ha megépül a szennyvízelvezető a Ditró utca és az Ördögárok fedett része között, akkor a valamikori patak - amely az Erzsébet híd közelében ömlik a Dunába - nyitott szakasza mentesül a szennyvíztől.

A lap szerint a beruházás egymilliárdos összköltségéből kétszázmilliót a főváros, nyolcszázmillió forintot pedig a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. áll. Üzemeltetésének évi kétmillió forintos költségét szintén az FCSM fizeti majd a csatornadíjból. A beruházás szerepel azon tervek között, amelyeket a főváros a Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatala pályázati előkészítő alapjára benyújtott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!