Ragáts még fontolgatja lemondását

Vágólapra másolva!
Ragáts Imre tévéelnök még fontolgatja, hogy lemond-e posztjáról vagy sem. Az MTV pénteken közleményt adott ki, amely szerint a reklámügy miatt támadott elnök "fejében valóban megfordult a lemondás gondolata". Ragáts elismerte, hogy vitatható módon kötött szerződéseket az MTV reklámidejének értékesítésére, de állítása szerint az intézmény érdekében döntött a megállapodások aláírása mellett.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság pénteki számában kész tényként közölte, hogy Ragáts Imre tévéelnök lemond posztjáról a reklámértékesítési szerződések körül kialakult ügy miatt. Az [origo] megkeresésére az MTV péntek délután azt közölte: "a reklámidő-értékesítés kapcsán kialakult helyzetben Ragáts Imre fejében valóban megfordult a lemondás gondolata". Információink szerint a nem egyértelmű nyilatkozat azt jelenti, hogy Ragáts még nem határozta el, hogy lemond-e a posztjáról vagy sem.

Ragáts állítólagos lemondási szándékának hátterében a reklámértékesítési szerződések ügye áll. Az MTV kuratóriumi elnöksége múlt csütörtökön jelentette be, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményez, miután tudomására jutott, hogy Ragáts idén áprilisban még ügyvezető alelnökként szerződéseket kötött a tévé reklámidejének értékesítésére. Ragáts a kuratóriumi elnökség tudta és engedélye nélkül kötött megállapodásokat három céggel. A botrány kirobbanása után a tévéelnök felbontotta a vitatott szerződéseket.

A péntek délután kiadott közlemény szerint az elnök elismeri, hogy "a szerződések ilyen formában történő megkötése vitatható". Ragáts ugyanakkor azt állítja, hogy az intézmény érdekeit szem előtt tartva döntött a megállapodások aláírása mellett. A közlemény szerint az elnök azért kötötte meg a szerződéseket külső cégekkel, mert át akarta alakítani az intézményt, de egyúttal garantálni akarta az MTV kereskedelmi bevételeinek egy részét.

A közleményben szerepel az is, hogy Ragáts "tudja, gazdasági szempontból vitatható döntést hozott, azonban az első adandó alkalommal korrigálta azt". A tévéelnök hétfőn bontotta fel a kuratóriumi elnökség által egyébként is érvénytelennek tartott szerződéseket. A közlemény megjegyzi, hogy az ügy miatt az MTV-t kár nem érte, és kártérítési kötelezettség sem terheli.