Vágólapra másolva!
A legfőbb ügyész válaszolt a rendőrfőkapitány levelére, de még mindig nem tudni, létrejön-e a Polt-Salgó találkozó. Polt Péter válaszlevelében az új büntetőeljárási törvénnyel kapcsolatos szakmai egyeztetés szükségességéről ír, azonban a találkozót csak azt követően tartja időszerűnek, ha a befejezik a törvény kezdeti tapasztalatainak elemzését.
Vágólapra másolva!
Salgó személyesen rendezné vitáját Polttal/itthon/20031026salgo.html

Továbbra is kérdéses, hogy létrejön-e, és ha igen, mikor a Polt-Salgó találkozó. Polt Péter legfőbb ügyész Salgó László országos rendőrfőkapitánynak írt válaszlevelében közölte, hogy indokoltnak tartja az új büntetőeljárási törvénnyel összefüggésben felmerült szakmai, eljárásjogi kérdések tisztázását a rendőrség vezetőivel, azonban a találkozót csak azt követően tartja időszerűnek, ha a Legfőbb Ügyészség befejezi a törvény kezdeti tapasztalatainak elemzését, a rendőrség és az ügyészi szervezet jogszabállyal kialakított új kapcsolatrendszerének értékelését - írja a Népszabadság.

A legfőbb ügyész és az országos rendőrfőkapitány személyes találkozóját Lamperth Mónika belügyminiszter szorgalmazta, miután az elmúlt hónapokban egyre feszültebbé vált a rendőrség és az ügyészség viszonya. Kezdetben a fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozások megszüntetése, az ORFK vádemelési javaslatainak sorozatos elutasítása keltett feszültséget, az utolsó csepp pedig az volt, amikor az ügyészség váratlanul átszállította Rejtő E. Tibort, a K&H letartóztatásban lévő volt vezérigazgatóját a rendőrségi fogdából a büntetés-végrehajtás Nagy Ignác utcai fegyintézetébe.