Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy sok év után először fedél nélkül maradnak a szélsőséges szkinhedszervezetek, és le kell mondaniuk a már hagyományos Fehér karácsony rendezvényükről - írja a Magyar Hírlap. A Vér és Becsület Kulturális Egyesület hetek óta nem talál olyan művelődési házat, klubot, ahol megtarthatná Fehér karácsony elnevezésű rendezvényét.
Vágólapra másolva!

Nem talál kiadó helyiséget a Vér és Becsület Kulturális Egyesület (VBKE). A szervezet szóvivője, Domokos Endre János szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal, illetve egyes településeken a rendőrség igyekszik megfélemlíteni a szórakozóhelyek vezetőit, akik inkább lemondanak a több százezer forintos bérleti díjról, mintsem később felesleges ellenőrzéseknek tegyék ki vendégkörüket. A szóvivő elmondta: több mint egy tucat intézményt kerestek fel. Volt, ahol az illetékes gazdasági vezetővel már előszerződést is kötöttek, mégis az utolsó pillanatban visszaléptek a megállapodástól. Az egyik ismert szórakozóhely csaknem hétszázezer forint bérleti díjat kért, de végül az intézmény elállt a szerződéstől.

Domokos szerint politikai diszkrimináció áldozata a bíróság által jogerősen bejegyzett VBKE. Amit azért is sérelmez, mert az elmúlt egy évben maradéktalanul betartották a hatalom által előírt játékszabályokat. Domokos elmondta: nem tartja kizártnak, hogy a hatalom nyomása miatt illegalitásba vonuljon a szervezet.

A polgári titkosszolgálatok illetékese a Magyar Hírlap megkeresésére csak annyit közölt: a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai egyetlen művelődési ház vagy szórakozóhely vezetőire sem próbáltak meg nyomást gyakorolni a VBKE ügyében. Hasonlóképpen nyilatkozott az Országos Rendőr-főkapitányság illetékese. Mint mondta, senkit nem presszionálnak, legfeljebb a törvények betartására hívják fel a figyelmet.