Vágólapra másolva!
Több mint száz orvost, nővért és beteghordót küldenek el hamarosan az Országos Mentőszolgálattól. A volt Mentőkórházból megmaradt osztályok évente 250 milliós veszteséget okoztak az OMSZ-nek. A dolgozók egy részét ugyan átveszik, de fizetésük csökken - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A Mentőkórházat két éve költöztették ki a Szobi utcából az akkori egészségügyi miniszter, Mikola István döntése nyomán. Az Országos Traumatológiai Intézettel összevont intézmény ekkor három osztályra olvadt, amelyek azóta az ekkor létrehozott Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) keretein belül működnek, de szervezetileg az OMSZ-hez tartoznak.

Csehák kirúgta, Kökény visszavette a mentősök vezetőjét/itthon/20031009csehak.html

Az itt dolgozó több mint száz embert most elbocsátják. A leépítésről akkor született döntés, amikor idén átvilágították a mentőszolgálatot - ekkor menesztették Gőbl Gábor főigazgatót is. Az átvilágításkor kiderült, az amúgy is anyagi nehézségekkel küzdő mentőknek évi 250 milliós veszteséget okoz a három osztály működtetése.

Az átszervezés során ugyan megmaradnak az osztályok, de az ott dolgozók közül nem mindenkit vesz át az OBSI. Akiket átvesznek azonban nem járnak sokkal jobban, mivel az OMSZ dolgozóinak alapbére átlagosan 10, jövedelmük pedig kiegészítő juttatásokkal együtt 30 százaklékkal magasabb, mint a többi kórházi dolgozóé - derül ki a Magyar Hírlap írásából.