Egy rendzavarót előállítottak Söjtörön

Vágólapra másolva!
Egy dobálódzó fiatalembert előállított a rendőrség a Zala megyei Söjtörön, a Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett emlékházavatáson történtek kapcsán. A rendezvényt megzavaró MIÉP-esek közül néhányat bántalmaztak a  feldühödött másként gondolkodók.
Vágólapra másolva!

Szombaton MIÉP-esek sípszóval, bekiabálással, hazaárulózással próbálták megzavarni Medgyessy Péter miniszterelnök avatóbeszédét Söjtörön, Deák Ferenc újjáépített szülőházánál, a kihelyezett kormányülés után. A községben rendezvényt tartó MIÉP-hívek már a kormánytagok helyszínre érkezését sípszóval fogadták, krumplit, tojást, faforgácsot dobáltak a politikusok felé.

A fiatalembert, aki az ünnepség alkalmából felállított kordonon belülre dobott egy tárgyat, meghallgatása után elengedték - közölte Kisházi Gábor őrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendezvényen Kelemen Mártát, a MIÉP Heves megyei elnökét arcon ütötte egy férfi. Kelemen Márta szemüvege eltörött, sérüléséről a kórházban látlelet készült - mondta el Győri Béla, a párt szóvivője. Hozzátette: az elkövetőt lefényképezték, tudják a nevét, ellene a megyei elnök feljelentést tett.

Hasonló módon jár el Tóth Csaba, a szervezet Tolna megyei vezetője, akit egy idősebb hölgy "ököllel arcul vágott, leköpött, és obszcén szavak kíséretében szidalmazott" - mondta a MIÉP-szóvivő.