Irakban dolgozhatnak a kaposváriak

Vágólapra másolva!
Irakban és Kuvaitban foglalkoztatják a taszári bázis magyar kiszolgáló-személyzetének egy részét. A veszélyes helyen munkát vállalók havi négy- hatezer dollárt kereshetnek. Jelenleg 125 volt taszári alkalmazott dolgozik a közel-keleti térségben - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Magyar fiatalokat - főleg Somogy megyéből, Kaposvárról - toboroz és foglalkoztat az iraki térségben és Kuvaitban a taszári bázist is ellátó Brown & Root - írja a Népszabadság. A Kaposváron elterjedt hírek szerint a veszélyes övezetekben munkát vállalók havi négyezer és hatezer dollár közötti összegeket kereshetnek. A munkavállalók szállítói, illetve hadműveleti eszközök mellett főként logisztikai feladatot teljesítenek - írja a Népszabadság.

A cég kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta a kaposvári polgármestert, hogy akiket a jelenlegi 600 fős létszámból elbocsátanak, azoknak - ha megfelelő végzettséggel rendelkeznek - felajánlják, hogy külföldön végezzenek munkát - eddig 125 magyar vállalt ilyet.

A Brow & Root folyamatosan csökkenti alkalmazottainak számát Magyarországon, miután az amerikaiak elhagyták a taszári bázist. A jövőben csupán 350 embert kíván itthon alkalmazni a cég, főleg alvállalkozókon keresztül.

Szita Károly polgármester szerint Irakban és Kuvaitban dolgoznak azok, akik vállalták a külföldi munkát, de hogy pontosan hol és milyen szolgálatot, arról nem tud - írja a Népszabadság.