Medgyessy ismét a PSZÁF elnökét bírálta

Vágólapra másolva!
Répássy Róbert fideszes képviselő a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdésében egy szocialista képviselő nyilatkozatát idézte, miszerint a PSZÁF elnökének vagyonát el kellene kobozni és börtönbe zárni. Medgyessy Péter ugyan méltatlannak nevezte a kifogásolt szavakat, de hozzátette, hogy szerinte nem illik úgy ellenőrizni, hogy közben ellopják a betétesek pénzét.
Vágólapra másolva!
Nem figyelték meg a PSZÁF munkatársait/itthon/20030929nemfigyeltek.html

Répássy Róbert (Fidesz) felszólalásában felidézte, hogy Török Zsolt szocialista képviselő egy vidéki televíziónak nyilatkozva azt mondta: "Szász Károllyal és a vele hasonlókkal szemben úgy kellene eljárni, hogy vagyonelkobzás, és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog a börtönben ülni". "Miniszterelnök úr, mit szól ön mindehhez, ön szerint hogyan kellene eljárni Szász Károllyal és a hasonlókkal szemben?" - tette fel a kérdést.

Medgyessy Péter miniszterelnök közölte: nem eljár a PSZÁF elnökével szemben, hanem "követelményeket támaszt". "Nem illik úgy ellenőrizni, hogy közben ellopják a betétesek pénzét, nem illik úgy elfogadni a K & H Bank tevékenységének ellenőrzését, hogy közben sikkasztás történik" - fogalmazott. "A szakmai elvárásoktól, a betétesektől, a polgároktól, a polgárok érdekeitől független felügyelet nincs."

Répássy Róbert közölte: arra várt választ, hogy belefér-e a jogállamiságba Török Zsolt megnyilvánulása. Medgyessy Péter erre azt mondta: a megjegyzés "nem méltó ahhoz, amit elvárhatnánk". "Sajnos ebben a házban számtalan olyan megjegyzés hangzik el, egyebek közt önöktől, ami nem méltó egy képviselőhöz" - tette hozzá a miniszterelnök.