A megbízók is gyanúsítottak a földhivatali korrupcióban

Vágólapra másolva!
A rendőrség a Fővárosi Kerületek Földhivatalának kilenc dolgozója és a nekik dolgozó három nepper mellett gyanúsítottként hallgatja ki azokat is, akik a gyorsabb ügyintézés érdekében lefizették a hivatalnokokat. Csütörtökön a bíróság előzetesbe helyezte a gyanúsított hivatalnokokat és a feltételezett ingatlanneppereket.
Vágólapra másolva!

A földhivatali dolgozók és a feltételezett ingatlannepperek mellett a rendőrség gyanúsítottként hallgatja ki azokat is, akik a gyorsabb ügyintézés érdekében lefizették a hivatalnokokat - tudta meg a Népszabadság.

Csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a földhivatali ügy tizenkét gyanúsítottját. Az érintettek fellebbeztek, így a végzés nem jogerős. A gyanú szerint kilenc földhivatali dolgozó pénzért soron kívül végzett el bizonyos munkákat. Hárman a gyanúsítottak közül pedig a rendőrök szerint ingatlannepperként tevékenykedtek. A BRFK munkatársai kedden tartottak házkutatást a Fővárosi Kerületek Földhivatalnál, és ennek során állították elő a kilenc ügyintézőt. Őket azzal gyanúsítják, hogy átlagosan tízezer forintos juttatásért soron kívül intézték a tulajdoni lapokkal kapcsolatos munkákat. Ez lényegében azt jelentette, hogy a kapott pénzért a szokásosnál jóval hamarabb, akár 24 órán belül kiadták a kért tulajdoni lapokat.