Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

K & H-ügy: még hiányzik az eltűnt pénz fele

Vágólapra másolva!
A rendőrség eddig 82 tanút hallgatott ki Kulcsár Attila ügyfelei közül. Kulcsár Attilának összesen 141 ügyfele volt, akik közül 62-t tartott kiemelt kapcsolatnak.
Vágólapra másolva!

A nyomozást vezető rendőrök hangsúlyozták, hogy a kiemelt, úgynevezett VIP-ügyfeleket hiba összekapcsolni a bűncselekménnyel, mert minden bank különleges elbánást biztosít bizonyos számú ügyfélnek, akiknek különösen nagy betétjük van, vagy egyéb ok miatt. A nyomozók jelezték, hogy az eljárás látványos szakasza véget ért, hiszen most elsősorban a számlamozgásokat ellenőrzik, ami több tízezer adat ellenőrzését jelenti. A rendőrség feladata nemcsak a bűnösök elfogása, hanem meg kell próbálniuk visszaszerezni a károsultak vagyonát is.

Eddig az eltűnt kb. tízmilliárd forintnak tíz százalékát tudták biztosítani, és kb. a feléről tudják, hogy hol lehet. Az ügyet vizsgálja maga a K & H Bank is és a PSZÁF is, de ezek eredményéről a rendőrséget még nem tájékoztatták.

Molnár Csaba, a pénzmosási ügyek nyomozásának vezetője elmondta, hogy hiába jelentek meg különböző, a pénzek felhasználásáról szóló cikkek, például azok, amelyek romániai érdekeltségekről szólnak, ezekről neki nincs tudomása, így meg sem tudja azokat erősíteni.

Az üggyel kapcsolatban gyakran emlegetett off-shore cégeket nem tartja olyan nagy mítosznak, hiszen ma már fel lehet deríteni azok tulajdonosait, számláikat, és ez már nagyobb mértékben meg is történt. A lényeg Molnár szerint az, hogy kik rendelkeztek a cégek nevében. Ezek között állítólag nincsenek ismert, jól csengő nevek, és egy részük őrizetben, egy részük a rendőrség látókörében van.

Molnár Csaba beszélt arról is, hogy a különböző, Kulcsár Attilának tulajdonított szövegek, dokumentumok tartalmának hitelességét megkérdőjelezi, hogy Kulcsár. hamis brókerbizonyítvánnyal és hamis érettségi bizonyítvánnyal helyezkedett el a K & H-nál, valamint hogy saját ismerőseit, bizalmasait is megkárosította.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről