Több ezer parkolási büntetést postáznak

Vágólapra másolva!
A parkolási társulások heteken belül tízezreknek postáznak fizetési felszólításokat az elmaradt - olykor milliós - pótdíjakról. Egy néhány hónappal ezelőtt elfogadott törvénymódosítás ugyanis lehetővé teszi ezt, a parkolási társaságok már csak egy BM-rendelet kihirdetésére várnak, és kézbesítik a fizetési felszólításokat.
Vágólapra másolva!

Az V. kerületben tevékenykedő Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás (FKPT) 80 ezer autótulajdonosnak készül kézbesíteni 10 ezer és kétmillió forint közötti csekket - írja a Magyar Hírlap. Amint elkészül a minisztériumi rendelet, a társaság borítékológépet vásárol, és elkezdi kézbesíttetni a fizetési felszólításokat a bliccelőknek. Egyéni elbírálás alapján legfeljebb hathavi részletfizetést kérhetnek majd a pótdíjazottak.

A parkolási társulások a Belügyminisztérium egy végrehajtási rendeletére várnak, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen, gyorsan és olcsón jussanak hozzá a parkolódíjat nem fizető autósok adataihoz. A Legfelsőbb Bíróság korábban jogellenesnek nyilvánította, hogy a parkolási társulások a Belügyminisztérium adatbázisából jussanak hozzá a nem fizető autósok adataihoz. Egy néhány hónappal ezelőtt elfogadott törvénymódosítás viszont már lehetővé teszi ezt.