Párt lesz a Jobbikból

Vágólapra másolva!
Októberben jelentik be a Jobbik Magyarország Mozgalom párttá alakulását. Az új politikai szerveződéshez több ismert volt MIÉP- és Fidesz-tag is csatlakozik.
Vágólapra másolva!

Várhatóan október végén bejelentik a Jobbik Magyarországért Mozgalom (JMM) párttá alakulását - írja a Népszabadság. A lap szerint az új párt tagjai között több, a MIÉP-től és a Fidesztől elpártolt közszereplő is van, így Balczó Zoltán, a MIÉP fővárosi képviselője, aki ma jelenti be csatlakozását. A képviselő levélben közölte a MIÉP vezetésével, hogy szeptember 15-ével lemond párttagságáról, és a JMM-ben folytatja pályafutását, de tagja kíván maradni a Fővárosi Közgyűlés MIÉP-frakciójának.

Korábban a XI. kerületi önkormányzat háromfős MIÉP-frakciójának két tagja - Mestyanek Ödön és Tasnádi András - igazolt át. A Jobbik vezetőségét több Fidesz-tag is megkereste, akik a párttá alakulás után kívánnak csatlakozni. A Fideszhez köthető Inconnu-csoport több tagja - például a vezető Molnár Tamás - már átlépett. A JMM szimpatizánsai közt van Usztics Mátyás színművész is, aki a Népszabadságnak elmondta: nem lesz egyetlen pártnak sem tagja, de egyetért, és erkölcsileg támogatja a mozgalom "tiszta tekintetű fiataljait".