Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Interpol magyarországi irodája felvette a kapcsolatot a Szíriában lévő társszervével a brókerbotrány kapcsán gyanúba keveredett szíriai állampolgár elfogása miatt. A férfi ellen a Fővárosi Főügyészség adott ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert a gyanúsított valószínűleg Szíriába utazott.
Vágólapra másolva!
Jó utat kívánt a rendőr telefonon Rejtőnek/itthon/20030909joutat.htmlMég a brókerbotrány előtt kikérdezték a rendőrök Kulcsárt/itthon/20030908mega.html

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs főigazgatója közölte: az Interpol magyarországi irodája felvette a kapcsolatot a Szíriában lévő társszervével a K & H Equitiesnél történt sikkasztás kapcsán gyanúba keveredett M. A. szíriai állampolgár elfogása miatt. A szír férfi ellen a Fővárosi Főügyészség adott ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert információnk szerint a gyanúsított Szíriában tartózkodik - mondta Garamvölgyi.

Hozzátette: az Interpol szír irodája további adatokat kér a gyanúsítottról, és annak megküldése folyamatban van. Az ezredes megjegyezte: bár Szíriával jogsegély és kiadatási egyezmény van életben, de csak különleges esetekben adja ki az ország saját állampolgárát.

A rendőrség a K & H brókercégének ügyében pénzmosás gyanúja miatt augusztus 27-én elfogta és gyanúsítottként kihallgatta E. A. H. szíriai állampolgárt, akit a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága pénzmosás elleni osztályának vezetője korábbi sajtótájékoztatóján arról számolt be: a gyanú szerint 10 milliárd forintot sikkasztott el Kulcsár Attila társaival.

Ebből 6 milliárd forint két szír állampolgárhoz került, akik készpénzben vették fel az összeget két év alatt, általában 10-100 millió forint volt az egyszeri tranzakció összege - mondta Molnár Csaba alezredes.

Garamvölgyi László csütörtöki tájékoztatása szerint a Budapesten előzetesben lévő szír férfi vagyonát zároltatta a rendőrség. Társa augusztus 26-án hagyta el Magyarországot. A K & H Bankkal kapcsolatos ügynek eddig tíz gyanúsítottja van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről