Jó utat kívánt a rendőr telefonon Rejtőnek

Vágólapra másolva!
Hiába állította a K & H Bank azóta előzetesben lévő volt vezetője, hogy csak függönyt vásárolni megy Bécsbe, a rendőrök nem hittek neki. Bár úgy tettek, mintha bíznának Rejtő szavában, jó utat is kívántak neki, mindez csapda volt, a bankvezetőt később a határon elkapták. A bankár elfogásának részleteiről is beszámolt a rendőrség a K & H-ügy fejleményeiről tartott sajtótájékoztatón. Közben kiderült az is, hogy mégis több milliárd forint veszteséget okozhat a brókerbotrány az államnak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a múlt héten pénteken még nem akarta kihallgatni gyanúsítottként Rejtő E. Tibort, ám olyan információkat kaptak, hogy a bankár el akarja hagyni az országot. Gera Antal, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának főosztályvezetője elmondta, hogy a nyomozók reggel 8-9 körül kimentek Rejtő lakásához. Körülbelül egy órába telt, mire kiderült, hogy nincs otthon, hanem úton van Bécs felé. A rendőrök azután telefonon felhívták Rejtőt, aki azt mondta, hogy bevásárolni megy Bécsbe a feleségével, és még aznap hazajön.

A rendőrség azonban nem bízott a bankárban, ezért a nyomozó telefonon nem is próbálta győzködni. Jó utat kívánt, és elköszönt. Azonnal kiadták ellene az elfogatóparancsot, és kérték a határőrséget, hogy tartóztassák fel. Rejtőt 10 óra 20 perckor fogták el Hegyeshalomban.

A rendőrség csak akkorra tervezi a gyanúsítottak kihallgatását, amikor már megvannak a szükséges információk, a pontos kérdések. A sajtótájékoztatón ismét visszatértek a pénzmosással gyanúsított szírek ügyére, egyikük ugyanis a tervezett elfogás előtti napon elmenekült. A nyomozás vezetői szerint nem lehetett addig gyanúsítani őket, amíg nem szerezték be a bankszámláikról szóló bizonylatokat. Az egyikük vagyonát egyébként zárolták.

Molnár Csaba, a pénzmosás elleni csoport vezetője azt mondta, hogy több új információjuk van, de a munkájuk érdekében ezeket nem hozhatja nyilvánosságra. Így a további gyanúsításokról sem adott tájékoztatást. Azt például, hogy milyen bizonyítékok vannak Rejtő E. Tibor ellen, azért nem árulják el, mert ezeket még a gyanúsítottal sem közölték. Az ügyben érintett Britton Kft.-ről is csak azt mondta a nyomozó, hogy rengeteg iratot foglaltak le, és még elemzik őket.