Nincs öttalálatos a lottón

Vágólapra másolva!
Ezen a héten sem találta el senki mind az öt számot, így a jövő héten már 2,8 milliárd forintot érhet a telitalálatos ötöslottó-szelvény. Európában jelenleg ez a legnagyobb várható főnyeremény. Minden idők legnagyobb magyar lottónyereményét, szintén közel 3 milliárd forintot, tavaly december végén vitték el.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten sem volt telitalálatos lottószelvény. A jövő héten megnyerhető összeg várhatóan 2,8 milliárd forint lesz. A nyerőszámok: 7, 24, 25, 50, 76

Nyeremények: a 4 találatosokra 891 056, a 3 találatosokra 10 744, a 2 találatosokra 748 forintot fizetnek.

Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

Több mint 8,9 millió ötös lottó alapjáték érkezett be szombat estig a Szerencsejáték Rt.-hez, ebben az évben a legtöbb. A cég szóvivője, Somorai László szerint a heti árbevétel összesen több mint 2,4 milliárd forint volt. A különböző szerencsejátékok bevételének 45-50 százaléka kerül a nyereményalapba, az összeg 17 százaléka pedig az állam bevételét gazdagítja játékadó formájában.

Minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereményét tavaly december 28-án nyerte meg egy házaspár, a csaknem 3 milliárd forint mintegy hét hónap alatt halmozódott fel. Utoljára idén március 1-jén volt öttalálatos szelvény a lottón.

Somorai László korábban azt mondta az [origo]-nak: az ötöslottónál az érvényes jogszabályok szerint a nyereményösszeg halmozódásának nincs felső határa, de legfeljebb 52 hétig - egy évig - növekedhet a nyeremény.