Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem értette a rendőrségi tolmácsot a szír férfi

Vágólapra másolva!
A K&H-ügyben pénzmosással gyanúsított szír férfi, E. A. Hasan nem értette a rendőrségi tolmács nyelvjárását, ezért meghíúsult a csütörtöki kihallgatás.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a múlt héten szerdán vette őrizetbe pénzmosás gyanúja miatt E. A. Hasan szír állampolgárt, mert a nyomozók szerint ő és testvére vették fel a Kulcsár Attila által elsikkasztott milliárdokat.

A rendőrség már a múlt héten, az elfogás napján kihallgatta egyszer Hasant, aki nem ismerte el bűnösségét. Azt azonban nem tagadta, hogy érkezett a számlájára és testvére számlájára több milliárd forint. Ezt azzal indokolta, hogy egy román-kínai üzletben közvetítő szerepet töltöttek be, és ők adták át a jutalék levonása után a vételárat a kínaiaknak.

A rendőrség csütörtök reggel 9-re újabb kihallgatást tervezett. A hatósági tolmács azonban nem azt az arab nyelvjárást beszélte, amit a szír férfi. Miután Hasan nem értett meg több szót, amit a tolmács mondott, kérte, hogy biztosítsanak más fordítót. Mivel ezt a rendőrség csak másnapra tudja elitézni, a kihallgatást egy nappal elhalasztották - közölte az [origo]-val Retteghy István, a szír gyanúsított ügyvédje.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről