Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió (MTV) elnökségi kuratóriuma pénteki ülésén elfogadta a köztelevízió három éves konszolidációs tervét. Eszerint leépítések várhatók majd a televíziónál jövőre is. Döntés született az MTV gazdasági alelnökének személyéről is. Az alelnöki posztot szeptembre 1-től Pinke György tölti majd be. Nem fogadták el ugyanakkor az MTV második féléves üzleti tervét, mert az elnökség szerint a tervben kevesebb a forrás, mint a kiadás.
Vágólapra másolva!

Új alelnöke lesz az Magyar Televíziónak (MTV) szeptember 1-től. Az MTV elnökségi kuratóriuma pénteken jóvá hagyta Pinke György, az ÁPV Rt. volt ügyvezetőjének gazdasági alelnöki kinevezését - írja a Népszabadság.

A kuratóriumi elnökség tegnapi ülésén elfogadta Ragáts Imre tévéelnök három éves konszolidációs tervét is. Eszerint létszámcsökkentés várhatóa köztévénél, azonban jelentős leépítés már nem lesz.

Nem fogadták el ugyanakkor az MTV második féléves üzleti tervét, mert - mint Czeglédi László, a kuratóriumi elnökség MSZP által delegált elnöke elmondta - a tervben nem jelöltek meg elég fedezetet a kiadásokra - írja a Magyar Hírlap.

A köztévé az első félévben 5,6 milliárd forint veszteséget termelt, amely megfelel az elnökség előzetes elvárásainak, mivel egész évre 12 milliárdos veszteséget jeleztek előre. Az elnökség tegnapi beszámolója szerint az MTV-nek további 7-8 milliárd forintra lesz szüksége év végéig, hogy kötelezettségeit teljesíteni tudja.