Több helyen tűz ütött ki a tűzijáték miatt

Vágólapra másolva!
A tűzijáték következtében több helyen kigyulladt a Gellért-hegy, a besült petárdák miatt felrobbant egy vetőcső egy kamion pótkocsijában, és lángra lobbant egy uszály a Dunán a Parlament előtt.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Lángoló teherautó

A főváros I. kerületében, az Orom utcánál a domb oldalában elhelyezett teherautó pótkocsin besült egy vetőcső, aminek következtében felrobbant a pótkocsin lévő petárdák nagy része - tájékoztatta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-t. A tüzet eloltották. Jelenleg a tűzszerészeket várják, hogy megvizsgálják a pótkocsin maradt sértetlen eszközöket. A szóvivő közölte, hogy eddig személyi sérülésről nem tudnak, az embereket a pótkocsitól sikerült elterelni.

Szintén petárda-besülés miatt kigyulladt egy uszály a Dunán, és a tűz miatt kontrollálhatatlanná vált a petárdák kilövése. A hajóról sikerült eloltani a tüzet - mondta a szóvivő. Az uszályt - amelyről két személyt mentettek ki - a város szélére vontatják. A vízijármű teljesen kiégett.

Tűzijátékok a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ingatlan,_reklam,_allas/rendezvenyek,_rendezvenyszervezes/tuzijatekok/

Több helyen kigyulladt a Gellért-hegy a tűzijáték következtében. "Hiába locsolták a Gellért-hegyet, a száraz aljnövényzet és az erdő egy része lángra kapott" - tette hozzá. A tüzet jelenleg oltják.