Közlekedés - csütörtök

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Szépvölgyi utat a Bécsi út és az Ürömi utca között felfelé egyirányúsítják ma reggeltől várhatóan a hónap végéig. Az ellenkező irányban a terelőút az Ürömi utca, erre járnak a 29-es, a 65-ös és a 165-ös autóbuszok is.

Lezárták a Hősök terét az Örömkoncert-rendezvény miatt a Műcsarnok előtt és a forgalmat a Szépművészeti Múzeum előtti útpályára terelték rá mindkét irányban, ugyanakkor a Műcsarnok mögötti egyirányú utcába és az Olof Palme sétányra a Hősök terétől sem lehet behajtani. A Felvonulási teret már tegnaptól lezárták a Hősök tere és a Damjanich utca között.

A Soroksári úton épül az új vízvezeték, ezért a Boráros térnél a Petőfi híd felől érkezőket a buszsávba terelik, emiatt a 23-as autóbuszok megállóját hátrább helyezték, ugyanakkor a Boráros tér és a Haller utca közötti szakaszon a külső sávot szakaszosan felbontották mindkét irányban és a Haller utcai kereszteződésnél is irányonként csak egy sávban haladhat a forgalom.

A Haller utcát lezárták a Soroksári út és a Mester utca között az út- és villamospálya felújítása miatt, ezért a 30-as villamos itt nem halad át és a 30A nem közlekedik. A 24-es villamosok a Baross tértől a Nagyvárad térig járnak, onnan villamospótló autóbuszokkal utazhatnak tovább. A Ferenc-busz a Drégely utcai végállomás felé módosított útvonalon viszi az utasokat.

A Bocskai út - Október huszonharmadika utca útvonalon a Fehérvári úti aluljáró építése miatt irányonként egy sávban lehet csak közlekedni. A 12-es, 53-as és a 86-os autóbuszok Fehérvári úti megállóját áthelyezték. A 47-es villamos továbbra is két szakaszban a Bocskai útig jár. A 18-as villamos a Szent János korház és a Bocskai út között közlekedik. A 7C és a 47V jelzésű gyorsbuszok változatlan útvonalon és időszakban viszik az utasokat.

A Leányka utcai villamos-felüljáró felújítása miatt a 41-es és a 47-es villamosokat a külső végállomások és az Építész utca között továbbra is autóbuszokkal pótolják.

A Hűvösvölgyi úton a Nagykovácsi úttól befelé az útpálya közepét egy hosszabb szakaszon felbontották, mert gázvezetéket építenek A befelé jövők a benzinkút után jobbra, majd a Nagykovácsi útra balra kanyarodva haladhatnak tovább, erre járnak az 56gy autóbuszok is. Érdemes az 56-os villamossal utazni.

A Csatárka úton a Virág Benedek utca előtt felbontották a lefelé vezető sávot, mert javítják a vízvezetéket.

A Margit körútnál a Horvát utcában a felére szűkül le az útpálya gázvezeték-javítás miatt.

A Bimbó úton az Ady Endre utca alsó torkolata és a Ribáry utca között a felfelé vezető sávot lezárták, a forgalmat a buszsávba terelik várhatóan csütörtökig.

A Kapás utcát lezárták a Varsányi Irén utca közelében, a Csapláros utca és a Csalogány utca között.

A Gyorskocsi utcát lezárták a Batthyány utca és a Csalogány utca között közműépítés miatt.

Az Endrődi Sándor utcát ideiglenesen egyirányúsították az Ábrányi Emil utcától a Balogh Ádám utcáig.

Az Istenhegyi úton a fölfelé vezető oldalt le kellett zárni a Tóth Lőrinc utca és a Székács utca között vízvezeték-javítás miatt, itt csak váltakozó irányban haladhat a forgalom, ugyanakkor tart a vízvezetéket-építése a Zsolna utcától felfelé.

A Budaörsi úton a Virágpiacnál a városhatár felé vezető belső sávot egy szakaszon felbontották.

A Gazdagréti aluljáróban az M1-M7-es autópálya alatt félszélességű az útpálya, mert felújítási munkákat végeznek itt.

A Pesti alsó rakparton a Plázs-rendezvény miatt nem lehet közlekedni a Dráva utca és a Margit híd közötti szakaszon.

A Dózsa György úton a Thököly út és az Ajtósi Dürer sor között irányonként csak egy sáv járható.

A József Attila lakótelepen a Napfény utca és a Dési Huber utca kereszteződését átépítik, így itt sávlezárásokra kell.

A Jászberényi úton a Kozma utca előtt a kifelé vezető oldalon leszűkül az útpálya.

Angyalföldön a Fáy utcában a Béke utca és a Jász utca közötti útszakaszra nem lehet behajtani.