Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vége az egyperces gipszelésnek

Vágólapra másolva!
Az egészségügyi tárca ősztől kézikönyvben határozza meg az egyes szakorvosi beavatkozások időigényét. Az egy napon, egy sebészeti osztályon elvégzett gipszelések száma ugyanis azt adja ki, hogy a művelet egy percig sem tart.
Vágólapra másolva!

A szakorvosi beavatkozások idejét tartalmazó kézikönyv célja, hogy a szakrendelők ne jelenthessenek az egészségbiztosító felé olyan vizsgálatokat, melyeket el sem végeztek - mondta a Magyar Hírlapnak Tóth Judit, az egészségügyi reformokért felelős kormánymeghatalmazott, Győrfi István szóvivője.

A szakrendelők szerepét hosszú távon növelni szeretné az egészségügyi kormányzat, hogy minél kevesebben kerüljenek a legdrágább ellátási szintre, a kórházakba. Ehhez azonban arra van szükség, hogy az egyszerűbb eseteket lássák el a háziorvosok, és minél kevesebben kerüljenek a szakrendelő után kórházba is. A háziorvosok viszont nem érdekeltek abban, hogy végleges ellátást nyújtsanak, ezért több pénzt nem kapnak. A minisztérium a jövő évtől szigorítani akarja a háziorvosok jelentéstételi kötelezettségét, hogy megtudják, milyen arányban fejezik be az ellátást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről