Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szombatig marad az esős idő

Vágólapra másolva!
Csütörtökön és pénteken országszerte számítani kell záporokra, helyenként felhőszakadásokra. Az elmúlt napokban tapasztalt özönvízszerű esőzésekre egyre kisebb az esély, de péntekig még előfordulhatnak. A meteorológiai előrejelzés szerint a nyári idő csak a hétvégére tér vissza.
Vágólapra másolva!
Nyaralás - tanácstalan meteorológusok/tudomany/fold/20030731aszaly.htmlIdőjáráshttp://www.idojaras.hu

Csütörtökön és pénteken még előfordulhatnak olyan özönvízszerű esőzések, mint amilyen Kecskeméten történt kedden. A hétvége felé közeledve egyre kisebb rá az esély, és egyre kisebb területeket érinthet, de még lehetnek komoly esővel járó felhőszakadások - mondta az [origo]-nak Kánai Gábor meteorológus. Csütörtökön még országszerte, pénteken inkább az ország középső és nyugati felében lehet számítani esőre.

A fővárosban pénteken a néhány órás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, zápor, zivatar kialakulhat. A hőmérséklet csúcsértéke 26 fok körül alakul. Késő este 22 fok várható.

A nyári idő a hétvégére tér vissza, szombaton már napos idő lesz, csak ritkán lesz felhős az ég. A kissé hűvös hajnalokról délutánra a hőmérséklet megközelíti, helyenként eléri a 30 fokot. Számottevő csapadék már nem várható.

Kecskemétre kedden a szokásos havi csapadék mennyiség háromszorosa, az egész éves átlag több mint egyötöde, 113 milliméter esővíz hullott le. A felhőszakadás miatt teljesen megbénult a forgalom, a csatornák nem tudták elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot. A megyeszékhelyen kívül rendkívüli mennyiségű eső zúdult Bács-Kiskun megye több más településére is, a felhőszakadás következtében pincéket, boltokat és városrészeket öntött el a víz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről