Hende provokációnak tartja a meleg polgári kört

Vágólapra másolva!
Nem létezik meleg polgári kör, legalábbis a Demokrácia Központnál nem tudnak róla - derül ki Hende Csaba közleményéből. A polgári körök szervezéséért felelős Hende szerint az állítólagos meleg polgári kör felbukkanása nyilvánvaló provokáció. A Sokszínű Magyarország Polgári Kör nevet viselő szervezet alapítói egyelőre nem nyilatkoznak.
Vágólapra másolva!
pride.huhttp://pride.hu/article.php?sid=827Melegek linkjei a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/tudomany/tarsadalomtudomany/szociologia/szexualitas,_nemi_szerep/melegek/

A polgári körök szervezését irányító Hende Csaba azt állítja, hogy a Demokrácia Központ nem tart nyilván "Sokszínű Magyarország" elnevezésű polgári kört, az állítólag létező szervezettel nem tart fenn kapcsolatot. Az [origo]-hoz eljuttatott közleményében Hende közölte azt is: "A homoszexuálisoknak már megvannak a maguk alkotmányos keretek között szabadon működő egyesületeik, ezeknek a céljai azonban nem egyeztethetők össze a polgári köri mozgalom céljaival." Hende provokációnak tartja a magát polgári körnek nevező szervezet felbukkanását, és ezért elutasítja azt.

Az [origo] korábban a pride.hu oldalon közreadott közlemény alapján arról számolt be, hogy megalakult az első meleg polgári kör. A Sokszínű Magyarország Polgári Kör nevet viselő szervezet közleménye szerint tagjai azt akarják megmutatni, hogy "Mi is magyarok vagyunk, és nem tűrjük, hogy megfélemlítsenek minket, mert a piros-fehér-zöld zászló mellett megfér a szivárványszínű is, és a meleg identitásunk sem ellentétes az össznemzeti érdekekkel."

Még Hende Csaba nyilatkozata előtt megkerestük a szervezet alapítóit, ők azonban egyelőre nem kívántak nyilatkozni. E-mailben elküldött válaszlevelükben azt írták, hogy "a polgári köröket koordináló személyek állásfoglalását" várják, csak ezt követően állnak a sajtó rendelkezésére.