Szonda: Javított népszerűségén az MSZP

Vágólapra másolva!
Júniushoz képest javított népszerűségén az MSZP a Szonda Ipsos felmérése alapján. A Népszabadság által ismertetett közvélemény-kutatás szerint az összes választó körében az MSZP-re júliusban 4 százalékkal szavaznának többen, mint a Fideszre, míg egy hónapja csak 2 százalék volt a vezető kormánypárt előnye.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, csak átmeneti volt az MSZP előnyének júniusi csökkenése, a júliusi felmérések alapján javult a helyzet - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása alapján. A vezető kormánypártot az összes választó 33 százaléka támogatja, a Fideszt 29. Az aktív választók 51 százaléka van az MSZP mellett, míg a Fidesz mellett 42 százalékuk áll.

A szokásosnál is gyengébben szerepelt viszont a felmérésen az SZDSZ, az összes választónak 2, a biztos szavazóknak pedig 3 százaléka támogatja. Az MDF megítélése nem változott a korábbi hónapokhoz képest, az összes választóknak és a biztos szavazóknak is 1-1 százaléka voksolna mellette.

Az MSZP előnye a választások óta általában 7-8 százalék volt az összes választó és 11-15 százalék a biztos szavazók körében a Fidesszel szemben. A júniusi felmérés adatai azonban jóval kisebb különbséget mutattak. Akkor az összes szavazó közül alig 2, a biztos választók közül pedig 7 százalékos volt a szocialisták vezetése.