Ma dönt a kormány a gyerekbarát intézkedésekről

Vágólapra másolva!
A kormány mai, a nyári szünet előtti utolsó ülésén várhatóan elfogadja a gyermekek helyzetét javító intézkedésekről szóló előterjesztést. A gyerekbarát intézkedéseket Medgyessy Péter miniszterelnök már két héttel ezelőtt, a szekszárdi Duna-híd avatásakor bejelentette. A tervek szerint a jövőben soron kívül intézik majd a gyermekekkel kapcsolatos közigazgatási ügyeket, továbbá úgy módosítják az építésügyi szabályokat, hogy a középületek a gyermekes családok számára is használhatók legyenek.
Vágólapra másolva!
Csak balesetbiztosítást köt a kormány a gyerekeknek/itthon/20030708csak.htmlMindenkit meghökkentett Medgyessy ötlete/itthon/20030707azepiteszek.html

A kormány szerdai ülésén várhatóan elfogadja a gyerekek helyzetét javító intézkedéseket. A kormányfő július első napjaiban, a szekszárdi Duna-híd avatásánál tartott beszédében jelentette be, hogy minden rászoruló család gyermeke ingyen ebédet kap az óvodában, és augusztusban kéthavi családi pótlék segíti az iskolakezdést. Medgyessy közölte azt is, hogy a jövőben soron kívül intézik majd a gyermekekkel kapcsolatos közigazgatási ügyeket, továbbá úgy módosítják az építésügyi szabályokat, hogy a középületek a gyermekes családok számára is használhatók legyenek. A nyelvvizsgával kapcsolatos kedvezmények és az üdültetési rendszer kialakítása mellett bejelentette azt is, hogy a kormány minden tizennyolc év alatti gyermeknek ingyenes baleset- és betegbiztosítást köt.

A miniszterek várhatóan jóváhagyják az állam, illetőleg a központi és a társadalombiztosítási költségvetési szervek többségi befolyása alatt álló gazdálkodó szervezetek vezető tisztségviselői, felügyelő-bizottsági tagjai és más vezető állású munkavállalói javadalmazásának elveiről szóló előterjesztést. "Az üvegzsebtörvénnyel összhangban a javaslat elősegíti, hogy ne pazarló módon történjék a vezető állami tisztségviselők javadalmazásának megállapítása" - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel.