A kormány is átadta az új Duna-hidat

Vágólapra másolva!
Az építők és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke után pénteken a miniszterelnök is átadta a szekszárdi Duna-hidat. A hivatalos átadást követően végre meg is nyitották a hidat a forgalom előtt.
Vágólapra másolva!

"Egy nyugodt országban nincs jelentősége annak, hogy melyik kormány ad át egy hidat. Csak annak van, hogy a híd elkészült" - mondta a szekszárdi Duna-híd átadó ünnepségén mondott beszédében Medgyessy Péter miniszterelnök. "A híd átadására jövet láttam, hogy néhány polgártársunk másképp és mással ünnepli a híd avatását. Nos, igen. E híd építése az előző kormány idején kezdődött el" - tette hozzá. A miniszterelnök beszédében azonban elsősorban az adófizetőknek köszönte meg a hidat, mivel az az ő pénzükből épült fel.

A most felépített szekszárdi Duna-híd felavatása politikai viták sorozatához vezetett. A hídnál múlt szombaton volt egy ünnepség, amelyet az építők szerveztek. Szerdán pedig Orbán Viktor előző miniszterelnök és a polgári körök is felavatták az építményt.

Medgyessy beszédében kitért a gazdaság helyzetét bírálókra, és ismét elmondta, hogy a gazdasági növekedés tartós és folyamatos. Közölte: a kormány politikájában központi helyen szerepel az esélyteremtés. Az esélyteremtés politikájának középpontjában pedig a gyermekek állnak - tette hozzá a kormányfő. A miniszterelnök bejelentette: a februárban bejelentett Európa-terv új gyermek-programmal egészül ki. Medgyessy bejelentette azt is, hogy az augusztusi iskolakezdést segítő kéthavi családi pótlék mellett szeptembertől minden rászoruló család óvodás korú gyermeke ingyen kap ebédet az óvodában.