Három miniszternek csökkent a népszerűségi mutatója

Vágólapra másolva!
Szinte minden politikusnak módosult az utolsó vizsgálat óta a népszerűségi mutatója - derül ki a Szonda Ipsos kutatásából, melyet a Népszabadság közöl. Csökkent a rokonszenvmutatója három miniszternek: Magyar Bálintnak, László Csabának és Németh Imrének. Az első három helyen továbbra is Mádl Ferenc, Dávid Ibolya és Medgyessy Péter áll.
Vágólapra másolva!

Az idei év első felében a politikusok többségének a hibahatáron belül változott a népszerűségi mutatója, négy személy esetében azonban statisztikailag is mérhető változás történt. 7-7 ponttal csökkent a rokonszenvmutatója Jánosi Györgynek, a nemrég távozott ifjúsági miniszternek és Magyar Bálint oktatási miniszternek. László Csaba pénzügyminiszternek és Németh Imre földművelésügyi miniszternek 6-6 ponttal lett kisebb a népszerűségi indexe.

Említésre érdemes még Kuncze Gábor és Demszky Gábor fél esztendő alatt bekövetkezett 4-4 pontnyi csökkenése is. Mindkettejüknek az év fordulója volt a közvélemény által leginkább kedvezően értékelt időszaka. Pontszámaik negatív változása ellenére továbbra is felette maradtak az 50-es értéknek. A legrokonszenvesebbnek ítélt miniszter az elmúlt fél évben mindvégig Bárándy Péter volt, általában 2-3 ponttal maradt le a dobogóról.

A májusban hivatalba lépett új miniszterek közül Lévai Katalinról tudnak a legtöbben, az emberek 49 százaléka formált róla véleményt. Gyurcsány Ferenc és Hiller István 35-35, Juhász Endre 33, Persányi Miklós 29 százalékos ismertségről startol.