Kedden megáll a hivatali élet

Vágólapra másolva!
Július 1-jén, a köztisztviselők napján nem lesz félfogadás a polgármesteri hivatalokban, az okmányirodákban, a kormányhivatalokban és a minisztériumokban, az ombudsman hivatalában. Nem fogadják az ügyfeleket az APEH-nál, az egészségbiztosítónál, és a bevándorlási hivatalokban sem. A BM központi okmányirodáján csak a sürgős útlevélkérelmeket veszik át - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A helyhatóságok ügyfélszolgálati irodái többnyire mindennap üzemelnek - kivéve most kedden, a köztisztviselők napján. Egyes hatóságok, mint az adóhivatal és az egészségbiztosító ügyfélszolgálatai, vagy számos okmányiroda keddenként általában ugyancsak nyitva tart, ezért gondot okozhat, ha a nem tájékoztatnak a változásról. A helyhatóságok és más hivatalok azonban internetes honlapjukon csak elvétve figyelmeztetnek a munkaszünetre.

Valószínűleg nem lesz szünnap a minisztériumokban: hétfőn közigazgatási államtitkári értekezletet, szerdán pedig kormányülést tartanak, így az apparátusnak egyetlen napja lesz arra, hogy az előterjesztéseken elvégezze az utolsó simításokat is.