Adócsalással vádolják a Fidesz volt tanácsadóját

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség hárommilliárd forintos adócsalással vádolja Varga Tamást, aki 1990-92-ben a Fidesz gazdasági tanácsadója volt. A több más bűncselekménnyel is vádolt férfi ezért akár 12 év börtönt is kaphat. Az eljárás azonban távollétében folyik ellene, mert Varga évek óta szökésben van.
Vágólapra másolva!

Szerdán újabb vádirat készült Varga Tamás ellen. A Fidesz több mint tíz évvel ezelőtti gazdasági tanácsadóját a Fővárosi Főügyészség azzal vádolja, hogy 1996 és 1999 között 23 társával összesen hárommilliárd forint áfát igényelt vissza jogosulatlanul. A vád szerint Vargáék a pénzt felvették, és eltűntek vele.

Az ügyészség ezért adócsalással és magánokirat-hamisítással vádolja a csoportot. A vádirat szerint létrehoztak egy cégcsoportot, mely fiktív szerződésekkel és soha ki nem fizetett számlákkal áfát igényeltek vissza milliárdos értékben. Ezért a bűntettért akár 12 éves szabadságvesztést is kiróhat a bíróság.

Varga ellen korábban más ügyekben is indult már eljárás, és nem jogerősen már két bíróság is letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Csempészés, csalás és sikkasztás szerepelt akkor a vádpontok között.

Varga ellen távollétében nyomoznak a hatóságok. Varga ugyanis évek óta ismeretlen helyen tartózkodik, ellene nemzetközi körözés van érvényben.