Lógtak az autósokat ellenőrző rendőrök

Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárás indul azok ellen a rendőrök ellen, akik a hétvégi közúti ellenőrzések helyett kijelölt posztjuk közelében hűsöltek és napoztak. A közrendőrök mellett várhatóan azok a megyei vezetők is elmarasztalásban részesülnek, akik megpróbálták elszabotálni az ellenőrzéseket - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Nem csak az autósokat, hanem az őket ellenőrző rendőröket is ellenőrizték a hétvégén. Az ORFK ellenőrei, köztük több felső szintű vezető a fokozott közúti ellenőrzést végző rendőrök közül többeket meg is bírságoltak vagy fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellenük. A rendőröket többek között biztonsági öv nélküli autózáson érték, de volt olyan is, aki napozott vagy hűsölt, ahelyett, hogy az autósokat ellenőrizte volna a kijelölt ponton - írja a Népszabadság.

A lap szerint a közrendőrök mellett várható megyei vezetők elmarasztalása is, mivel többen hanyagul, szakszerűtlenül hajtották végre a feladatot, mások pénztelenségre, létszámgondokra hivatkozva ki akarták magukat vonni az országos ellenőrzés alól, vagy nem dolgoztak ki akciótervet, és nem tájékoztatták az ORFK-t az ellenőrzés előkészületeiről.

A hét végi közúti ellenőrzések során 4300 magyar és 520 külföldit büntetett meg a kivonuló 3500 rendőr, összesen 25 millió forint értékben.