Felmentették a VIII. kerületi jegyzőt

Vágólapra másolva!
Menesztette posztjáról a VIII. kerületi önkormányzat MSZP-SZDSZ többsége a városrész jegyzőjét kedden.  az SZDSZ bizalomvesztésről beszél, míg a  Fidesz frakció értetlennek tartja a döntést.
Vágólapra másolva!

Szabó Gábor, az SZDSZ frakcióvezetője a képviselő-testület zárt ülése után nem kívánta részletezni a felmentés okát. Csupán annyit közölt, hogy általános bizalomvesztés következett be a jegyzővel szemben, akitől többet, mást vártak. Tudatta, hogy a posztra pályázatot írnak ki, annak elbírálásáig pedig az aljegyző veszi át a feladatot.

Gotthardt Gábor, a Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy minden előzmény nélkül, helyszíni kiosztással került napirendre a jegyző menesztéséről szóló javaslat. Érthetetlennek tartja, hogy a négy hónapja szinte egyhangúlag kinevezett jegyzőt most érdemi indokolás nélkül távolította el a többség a posztjáról.

A fideszes politikus nehezményezi, hogy a szerintük több szempontból is jogsértő előterjesztés kapcsán nem kaptak érdemi választ a menesztés okaira. A többségi képviselők csupán arra utaltak, hogy Xantus Judit, a menesztett jegyző nem jelezte kinevezése előtt, hogy már nyugdíjas.

Gotthardt Gábor úgy véli, hogy az ügy a bíróságon folytatódik majd. Reméli, hogy a jegyzőkönyv áttanulmányozása után a közigazgatási hivatal is megteszi a szükséges lépéseket a jogsértő menesztés miatt.