Az ORFK is vizsgálja a PSZÁF pénzügyeit

Vágólapra másolva!
Egy állampolgár csalás és hűtlen kezelés miatt tett feljelentése és a legfőbb ügyész átirata nyomán feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága a PSZÁF gazdálkodását - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága még június 2-án rendelt el feljelentéskiegészítést annak nyomán, hogy a Pénzügyi Szervek Állami Felügyeletének (PSZÁF) gazdálkodásával kapcsolatban egy budapesti magánszemély csalás és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tett, illetve, hogy Keller László közpénzügyi államtitkár Polt Péterhez továbbított "feljelentésnek minősülő beadványt" - írja a Népszabadság. Ez utóbbi a lap információi szerint összefügghet azzal a bizonyos húszoldalas jelentéssel, amely a PSZÁF 2000-2002-es működésével kapcsolatos adatgyűjtés megállapításait tartalmazza.

A magánszemély azért tett feljelentést, mert információi szerint a PSZÁF elnöke egyes vezető munkatársaival törvénysértő megbízási szerződéseket kötött. A munkatársak napi nyolc órában köztisztviselőként dolgoztak, a munkaidő letelte után viszont megbízási jogviszony keretében, éves szinten állítólag több tízmillió forintos díjazásért folytatják ugyanazt a munkát - írja a Népszabadság.

A lap szerint a feljelentő azt is állította, hogy a PSZÁF elnöke és egyes munkatársai szóban kötöttek sokmilliós szerződéseket. Ezek teljesítéséről nem készült írásos teljesítésigazolás, ez pedig súlyosan sérti az államháztartási törvényt.