Titkos dokumentumok jutottak ki egy bankból

Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tesz szerdán a Kereskedelmi és Hitelbank azt követően, hogy kedden több, a bankból származó belső dokumentum jutott el egy kereskedelmi televízióhoz.
Vágólapra másolva!

Csaba József, a pénzintézet intellektuális bűncselekményeket megelőző igazgatóságának vezetője elmondta: a papírokat állítólag a XIII. kerületben egy parkban találták meg. Az igazgató hozzátette: kedden értesítette a bankot az egyik kereskedelmi televízió, hogy egy, nevét elhallgató személy olyan dokumentumokat juttatott el a televíziós csatornához, amelyek részben banktitkot, részben pedig belső információkat tartalmaznak. "Ezek elsősorban a bank számlavezetési rendszerével kapcsolatos feljegyzések, riportok voltak, és mint ilyen, ügyfél adatokat is tartalmaztak" - tette hozzá Csaba József.

Az igazgató közölte: elindult a belső vizsgálat, s várhatóan egy hét alatt befejeződik. "Nem tudom kizárni, hogy valaki szándékosan akarta a bank rossz hírét kelteni" - jelentette ki Csaba József. Az igazgató szerint nem világos, hogyan kerültek a papírok a televízióhoz, illetve azt megelőzően hol voltak. Elmondta: korábban egy névtelen telefonáló értesítette a bankot arról, hogy belső dokumentumokat talált egy XIII. kerületi parkban, de a pénzintézet munkatársai a helyszínen nem találtak semmit.

Az igazgató azt is furcsának tartja: a kereskedelmi televízióval a névtelen bejelentő azt közölte, hogy egy egész kupac iratot talált, de végül csak hat darabot juttatott el a csatornához.