Előzetesben a móri rablók fegyverszállítói

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy segítettek eltüntetni a móri rablógyilkosságnál használt lőfegyvereket. A két férfi régi barátja a tavaly májusi vérengzés egyik gyanúsítottjának.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság a rendőrség javaslatára, az ügyészség indítványára csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a nyolc halálos áldozatot követelő móri rablógyilkosság után közreműködtek a lőfegyverek eltüntetésében. A döntés ellen a gyanúsítottak, valamint az ügyész fellebbezett, így az nem jogerős.

H. Zsolt és K. Béla szigetszentmiklósi, illetve budapesti lakosokat lőszerrel, lőfegyverrel való visszaéléssel, valamint bűnpártolással gyanúsítják. Az ORFK internetes oldalán olvasható közlemény szerint a két férfit a rendőrség további más bűncselekményekkel (emberrablás, illetve betöréses lopás) is gyanúsítja.

Zsombok György: Nem úszhatják meg a móri tettesek/vendegszoba/20030512zsombok.html

A HavariaPress értesülései szerint a férfiakhoz lehallgatott telefonbeszélgetések nyomán jutottak el. A páros két tagját kedden Csepelen, illetve Szigetszentmiklóson fogták el. Úgy tudni, a két férfi legalább tíz éve áll baráti kapcsolatban a tavaly májusi vérengzés egyik gyanúsítottjával.