Vágólapra másolva!
A háttéranyagok és hírek mellett filmeket is kínál az idősek számára indított weboldal, a www.ezustkor.hu. Az internetes házimozi egyelőre szűk választékot nyújt, az uniós csatlakozás nyugdíjasokat érintő kérdéseiről és a szociális ellátásról azonban már bőven találni információkat. A weboldal készítői gondoltak a látásproblémákkal küszködőkre és a tapasztalatlan internethasználókra is. 
Vágólapra másolva!

Megkezdte működését az idősek számára létrehozott honlap, a www.ezustkor.hu, amelynek létrehozását - a bemutatkozó szöveg szerint - a kormány mellett működő Idősügyi Tanács kezdeményezte, de támogatta Medgyessy Péter miniszterelnök és Csehák Judit, az egészségügyi tárca vezetője is. A honlap működtetésében a Magyar Nemzeti Host Egyesület nevű szervezet, valamint az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium szakértői és idős önkéntesek vesznek részt.

A vandáloktól félnek a legjobban az idősek/itthon/20030603avandaloktol.html

A weboldal a hasznos információk közlése mellett szórakoztatni is kíván: egyfajta "házimozit" akarnak nyújtani a működtetők, és ennek megfelelően mozgóképes anyagokat - filmeket, riportokat - tesznek fel az oldalra. Egyelőre azonban nem sok alkotás közül válogathatnak a látogatók: megtekinthetik az Idősügyi Tanács egyik tagjával, illetve a SOTE Geriatriai Szakambulanciájának igazgatójával készült interjúkat, vagy letölthetnek két - a Duna TV archívumából származó - filmet a nagycenki Széchenyi-kastélyról, valamint a szintén Nagycenken található plébániatemplomról.

A honlap működtetői gondoltak azokra is, akik még járatlanok az internet használatában, ezért felajánlják, hogy képzést nyújtanak a tapasztalatlanabb felhasználóknak. Az üzemeltetők figyelmességét az is jelzi, hogy az oldal alján nagy betűkkel az a kérdés szerepel: "Túl kicsik a betűk?" A feliratra kattintva megjelenik annak leírása, hogy a különböző böngészőprogramokon belül hogyan lehet átállítani a betűméretet. Így a látásproblémákkal küszködők is könnyebben használhatják az oldalt.

A weboldal több funkciója még nem működik: így hiába kattintunk például a fórumra, a dokumentumokra vagy éppen az első ránézésre érdekesnek tűnő "Külföldön láttuk" menüpontra. A szociális ellátásról, a nyugdíjra vonatkozó szabályozásról, illetve az uniós csatlakozással kapcsolatos kérdésekről ugyanakkor már most részletes beszámolókat találni az oldalon.