Közlekedés - szerda

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Budapest

Az Árpád hídon a budai hídfőnél a Flórián tér irányába haladó külső sávot június végéig elkerítették a forgalom elől járda- és útszegély-építés miatt. A munkák idejére a 106-os és az 1/É autóbuszok Szentlélek téri megállóját a hídfőbe helyezték át. A híd Pest felé vezető oldalán továbbra is sávszűkítésre és sebességkorlátozásra kell számítani. A Flórián téri felüljáró felújítását befejezték, de kisebb helyi útszűkületek még zavarhatják a közlekedést.

A Krisztina körúton a Dózsa György térnél vízvezetéket javítanak. Az Erzsébet híd felé vezető belső sávot elkerítették a forgalom elől.

A Dózsa György úton az Ajtósi Dürer sortól a Dembinszky utcáig már az új útpályán és az eredeti nyomvonalon lehet közlekedni. Az ellenkező irányban a Dembinszky utcától az István útig szintén az új útpályán halad a forgalom, de csak egy sávban.

A Soroksári úton a Petőfi híd felől érkezők nem kanyarodhatnak balra a Haller utcába, a Haller utcában a Soroksári út előtt pedig csak egy sáv járható. A Soroksári út befelé vezető oldalán a Haller utca után a külső sávot egy szakaszon elkerítették közműépítés miatt, így csak 2 sávban lehet közlekedni. A Haller utcában a Nagyvárad tér és a Telepy utca között egy-egy szakaszon felújítás miatt csak a fél útpálya szabad.

A Kőbányai úton a kifelé haladókat két sávban a Mázsa utca - Mázsa tér útvonalra terelik rá. A Bihari utca felől a Pongrác útra történő áthaladást jelzőlámpa irányítja.

A XVII., Baross utcát a Szabadság utca és a Melczer utca között lezárták csatornaépítés miatt. A 80-as, a 98-as és a 98gy autóbuszok terelőúton járnak.

A XX. kerületi Nagysándor József utcát és a Kispesti Hunyadi utcát összekötő közúti hidat a tehergépkocsi forgalom elől lezárták. A felüljárón csak a BKV autóbuszai és a személygépkocsik közlekedhetnek legfeljebb 30 km/óra sebességgel.

Javítják az útburkolatot, ezért helyenként sávlezárást kell kikerülni napközben a Váci út újpesti szakaszán, a VIII., Baross utcában, a Kerepesi úton, a Hungária körúton, a X., Vaspálya utcában, a XVIII., Királyhágó utcában, a Grassalkovich úton, valamint Budán a Szentendrei úton és a Bécsi úton.

Vidéki utak

A határátkelőhelyeknél a tehergépkocsiknak kifelé: Rábafüzesnél 5 órát, Kőszegnél 6 órát, Sopronnál 11 órát, Hegyeshalomnál és Rédicsnél 2-2órát kell várakozniuk. A személygépkocsiknak szintén kifelé félórát kell várniuk Hegyeshalomnál.

Az M1-es autópályán Tatabánya előtt lezárták a Hegyeshalom felé vezető oldalt a 48-55 km között. A Budapest felé vezető oldalon kétirányú a forgalom. Az M3-as autópályán a bagi völgyhídon egy pályán halad a kétirányú forgalom.

Burkolatjeleket festenek az 5-ös úton Táborfalvánál. Az 59-es km-nél rövid várakozásra készüljenek. A 7-es főúton Balatonszárszó és Balatonszemes között az útmenti fasorokat gondozzák, az elöregedett fákat ki is vágják, ezért többször 15 percre leállítják a forgalmat. Torlódásra számítsanak. Útépítés miatt torlódik a forgalom a 8-as főúton Székesfehérvár és Csór között, valamint Inotánál.