Elutasították a vizsgálatot az új villamosok ügyében

Vágólapra másolva!
Leszavazta a BKV felügyelőbizottsága a Fővárosi Közgyűlés egyik fideszes alelnökének javaslatát az új nagykörúti villamosok beszerzésének ügyében. Az ellenzéki politikus azt szerette volna kideríteni, hogy miért a drágább Siemens-ajánlat győzött a tenderen. A járművek szállításáról szerdán aláírták a szerződést.
Vágólapra másolva!

Nem lesz BKV-vizsgálat a nagykörúti új villamosok több mint 37 milliárd forintos beszerzéséről - közölte szerdán a részvénytársaság felügyelőbizottságának ellenzéki tagja. Szálka Miklós elmondta, hogy a testület szerdai ülésén leszavazták az általa kezdeményezett javaslatot. A Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának fideszes alelnökeként tevékenykedő politikus közölte: javaslatát a felügyelőbizottság többi 8 tagja elutasította.

Szálka Miklós elmondta: azért szorgalmazta a vizsgálatot, mert szeretné, ha egyértelművé válna, hogy a tenderen induló három pályázó közül miért az összességében 2 milliárd forinttal drágább Siemens-ajánlatot hozták ki győztesnek.

A fővárosi önkormányzat, a BKV Rt. és a Siemens-Kiepe konzorcium képviselői szerdán aláírták azt a szerződést, amelynek alapján 2006 közepéig 40 új, alacsony padlós villamost szállít a német cég 37,3 milliárd forintért a magyar félnek.