Vágólapra másolva!
Pénzmosás gyanúja miatt vizsgálódik több ingatlanszövetkezet ellen a Nemzetbiztonsági Hivatal a Magyar Hírlap információi szerint. Ezek a cégek irreálisan magas hozamat kínálnak, amelyet felbérelt ügyfeleken keresztül tulajdonképpen saját maguknak fizetik ki, így legalizálva a kétes úton szerzett vagyonukat.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben a hazai pénzszakma támadásainak kereszttüzébe került ingatlanszövetkezetek évi húsz százalék fölötti nyereséget garantálnak azoknak, akik pénzüket náluk fektetik be. Ezt az összeget elvileg ingatlanok vételéből és el-, illetve bérbeadásából kellene kitermelni. Ez azonban a közgadászok szerint nehezen elképzelhető. A szövetkezetek ellenben változatlanul azt állítják: az EU-csatlakozás után az egekbe szöknek a lakásárak, addig pedig saját vagyonukból állják a cechet.

A Magyar Hírlap szerint azonban vannak szövetkezetek, melyeknek eszük ágában sincs bármely ingatlanpiaci eseményre spekulálni. Számukra az üzlet lényege: minél magasabb hozamot fizessenek ki, gyorsan felélve vagyonukat. Amely vagyon eredetét senki sem vizsgálhatja, hiszen az adott szövetkezet még nincs is bejegyezve, de ettől még addig működhet. E szövetkezetek a mesés hozamot felbérelt "ügyfeleken" keresztül gyakorlatilag önmaguknak fizetik ki, ezzel legalizálva kétes úton szerzett vagyonukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!