Orbán szélesre tárja az ajtót a kisgazdáknak

Vágólapra másolva!
A Fidesz akár együttműködési megállapodást is kötne a Kisgazda Polgári Egyesület tagjaival, hogy minél szélesebb polgári, nemzeti, keresztény tábor jöjjön létre. A megújuló pártban történő kisgazda szerepvállalásról Orbán Viktor volt kormányfő és a kisgazda egyesület elnöke, Turi-Kovács Béla tanácskozott hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Fidesz megújításáról, illetve a bővülő szervezetben a kisgazdák szerepvállalásáról tárgyalt a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) tagjaival Orbán Viktor hétfőn Budapesten. A megbeszélést követően a volt kormányfő újságírók előtt elmondta, közös álláspontot képviseltek abban, hogy egy minél szélesebb és minél szorosabban együttműködő polgári, nemzeti, keresztény táborra van szükség. Ez a vidéki Magyarország, illetve a kisgazda hagyomány és kisgazda parlamenti képviselők nélkül nem építhető fel - jelentette ki a fideszes politikus.

Orbán Viktor szerint a kisgazdák előtt a megújuló Fidesz két szárnyra tárja ki az ajtót. A politikus közölte, hogy a technikai kérdések mellett az a fontos: megvan-e az elszánás a kisgazda képviselőkben arra, hogy részt vegyenek egy nagyobb közösség munkájában. Hozzátette: a Fidesz arra is nyitott, hogy a Kisgazda Polgári Egyesülettel együttműködési megállapodást kössön.

Turi-Kovács Béla, az egyesület elnöke, fideszes képviselő úgy fogalmazott, hogy számunkra a kettősség a legjobb megoldás. Mint mondta, az egyesület tagjai eddig is azon dolgoztak, hogy egységes jobboldal jöjjön létre. A legjobb módja ennek, ha egyénileg, illetve az egyénekhez kötődő csoportokkal együtt jelenünk meg jobboldalon - közölte. Turi-Kovács Béla szerint nem feltétlenül van szükség együttműködési megállapodásra a Fidesz és az egyesület között, mert a kisgazda társadalom erősen tagolt és megosztott.