Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megszűnt Csintalan MSZP-s párttagsága

Vágólapra másolva!
Az MSZP III. kerületi szervezete megszüntette Csintalan Sándor párttagságát, mivel Csintalan 2001 januárja óta nem fizetett tagdíjat - állítja az óbudai MSZP-szervezet elnöke. Csintalan korábban úgy nyilatkozott, hogy kizárták a pártból.
Vágólapra másolva!

A Népszavában az MSZP egykori ügyvezető alelnöke, Csintalan Sándor úgy nyilatkozott, hogy a szocialista párt III. kerületi szervezete kizárta a pártból. Ezzel kapcsolatban Márkus András, a szocialista párt óbudai szervezetének elnöke azt mondta: Csintalan 2001 januárja óta nem fizet tagdíjat. Erről többször is értesítették az időközben a főváros VIII. kerületébe költözött politikust - aki ezzel együtt az óbudai szervezet tagja maradt -, de nem kaptak tőle választ.

A kerületi elnök közölte: a párt alapszabályának megfelelően szüntették meg a politikus tagságát. A párt alapokmánya ugyanis úgy rendelkezik, hogy párttagot csak fegyelmi eljárással lehet kizárni. Az MSZP alapszabálya szerint "a helyi szervezet köteles a tagsági viszonyt megszüntetni és a tag adatait a nyilvántartásból törölni, ha a tag legalább egyéves, önhibájából eredő tagdíjhátralékát felszólítás ellenére sem rendezi".

Márkus elmondta azt is, hogy Csintalan hosszú ideje nem vett részt a kerületi szervezet munkájában. Szerinte a politikusnak meg lett volna a lehetősége arra, hogy szüneteltesse tagságát, ha nem tudja vállalni az azzal járó kötelezettségeket, de ezt nem tette meg.

Az MSZP III. kerületi elnöke emlékeztetett arra, hogy Csintalan Sándor 1998-2002 között a párt önkormányzati képviselője, az 1998-as helyhatósági választáson polgármesterjelöltje volt. A szocialista politikus csak mintegy másfél évig tevékenykedett az önkormányzatban, ennek ellenére képviselő maradt - tette hozzá az óbudai MSZP-szervezet elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről