Hamarosan lezárul a vizsgálat a földhivatal vezetője ellen

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint nagy értékű ingatlanok terheit és jelzálogjogát törölte, illetve jegyezte be minden alap nélkül a Fővárosi Kerületek Földhivatalának korábbi vezetője. A most befejeződött szakértői vizsgálat alapján G. Dezsőnét a korábbi öt eset mellett további két jogsértéssel is gyanúsítják - tudta meg a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Kerületek Földhivatalának volt vezetője ellen hamarosan vádemelési javaslat készül. A Magyar Hírlap értesülése szerint a napokban készült el az igazságügyi szakértő véleménye, mely újabb két esetben állapított meg jogsértést a korábbi ötön kívül. Az Országos Rendőr-főkapitányság ezek miatt is gyanúsítottá nyilvánítja G. Dezsőnét.

A most is 100 ezres ügyhátralékkal küzdő budapesti földhivatal volt vezetője - a gyanú szerint - úgy törölte a jelzálogot nagy értékű ingatlanok tulajdoni lapjairól, hogy ahhoz nem volt joga. Senki nem nyújtott be ugyanis olyan okiratot, amely az ingatlant terhelő tartozás megszűnését igazolta volna. A szabálytalan törlés után az ily módon tehermentessé tett ingatlanok egy részét nyomban értékesítették.

A nyomozás eddigi adatai szerint olyan eset is előfordult, hogy arra feljogosító okirat nélkül vezettek rá jelzálogot és más terhet egy tehermentes ingatlan tulajdoni lapjára. A bejegyzéseket a hivatalvezető saját kezűleg végezte el, egyes esetekben beosztottait utasította erre. Egy az ügyben érintett belvárosi irodaház értéke több százmillió forint - írja a lap.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának korrupcióellenes osztályán úgy tájékoztatták a Magyar Hírlapot, hogy az esetek csak hivatali visszaélésnek minősülnek. Arra ugyanis, amely azt tanúsítaná, hogy anyagi vagy más megfontolás állna a jogsértés mögött, nem találtak adatot.