Vágólapra másolva!
A sporttárca tervei szerint 2,3-2,8 milliárdba kerülne a volt Népstadion átalakítása, melynek során lebontanák a felső karéjt, befednék az épületet, és növelnék a férőhelyek számát. Más vélemények szerint azonban a költségek egymilliárddal magasabbak is lehetnek - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A sporttárca tervei szerint lebontanák a Puskás-stadion felső, életveszélyesnek nyilvánított karéját, és befednék az épületet, továbbá bővítenék a 28 ezer férőhelyes létesítmény befogadóképességét is - írja a Népszabadság. Az állami tulajdonú stadionokat felügyelő Sportfólió Kht. előterjesztései szerint a jelentős átalakítás 2,3-2,8 milliárd forintba kerülne.

Szilvásy György, a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium közigazgatási államtitkára szerint ugyan ez a koncepció a legvalószínűbb, ám még nem véglegesek a tervek, azokról az építészszakma képviselőivel is szeretnének egyeztetni. Az épület felső karéjának elbontása esetén kiegészítő épületeket is felhúznának, ezt azonban már elsősorban magántőkéből fedeznék. Az új létesítmények között lenne többfunkciós sportcsarnok, szálloda és új főépület, a költségeket 4-5,6 milliárd forintra teszik.

Kérdés azonban, hogy lesz-e pénz a tervek megvalósítására, ám ha a tárca megkapja a szükséges 1,5 milliárd forintot a kormánytól az költségvetés általános tartalékából, a beruházást 2004-be be lehetne fejezni. A létesítmény főigazgatója csak annyit mondott erről a Népszabadságnak, hogy egy háttéranyagot készítettek a Sportfólió Kht. részére.

Megnyitották a Sportarénát/itthon/20030313atadtak.html

A lap szerint ugyanakkor egyes vélemények szerint csak a felső karéj lebontása másfél milliárdos tétel lenne, és a férőhelybővítés is elvinne ennyi pénzt. Az elbontás 80 ezer köbméter betontörmeléket jelentene, a kialakított plusz férőhelyek egyenként mindennel együtt 800 ezer vagy egymillió forintba kerülnének, így a végösszeg a most tervezettnél akár egymilliárddal is több lehetne.