Iskolát, bölcsődét és óvodát zárnak be Győrben

Vágólapra másolva!
Egy általános és egy középiskolát, valamint két bölcsődét és egy óvodát zárnak be a következő hónapokban Győrben. Az intézmények megszüntetése közel 300 dolgozót érint, közülük 20-25 embernek egyelőre nem tud új munkát adni az önkormányzat.
Vágólapra másolva!

Győrben a tanév végén megszűnik egy általános és egy középiskola, a nyári hónapokban bezárnak két bölcsődét és egy óvodát, 2006 nyarán pedig még egy középiskola jut ugyanerre a sorsra. A közgyűlés csütörtök éjszakai döntéséről Balogh József polgármester pénteken tájékoztatta az MTI-t. A polgármester elmondta: az oktatási intézményhálózat átszervezését a gyermeklétszám csökkenése, valamint a munkaerőpiac átalakulása tette szükségessé.

A bezárásra ítélt iskolák diákjait a többi intézménybe helyezik át. Az átszervezés emellett több mint 300 pedagógust, technikai munkát végző alkalmazottat és gyermekgondozót érint. A polgármester közölte: az érintettek döntő hányadának az önkormányzat tud munkalehetőséget biztosítani. Elmondása szerint 20-25 embermunkája válik feleslegessé, de számukra is keresik az elhelyezkedési lehetőséget.

Az intézményhálózat korszerűsítése az idén 101 millió forintba kerül, a jövő évben viszont a számítások szerint 223 milliós megtakarítást eredményez a város költségvetésében. Wernerné Csordás Éva, az önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke az átszervezést egyebek mellett azzal indokolta, hogy az idén 60 nyolcadik osztály végez a városban, és mindössze 35 első osztály kezdi meg a munkát szeptemberben.