Megszűnt a nyomozás Földi László ellen

Vágólapra másolva!
Egy törvénymódosításnak köszönhetően nem állapítható meg bűncselekmény abban az ügyben, amivel a Defend Kft. egykori vezetőjét, Földi Lászlót is gyanúsították. Így az ügyben a rendőrség megszüntette a nyomozást.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a nyomozást az ORFK a Defend Kft. ügyében, amelyben volt vezetőjét, Földi Lászlót azzal gyanúsították meg, hogy személyes adatokkal élt vissza - írja a Magyar Nemzet. Az ügyben voltak más gyanúsítottak is, köztük egy APEH-es főosztályvezető.

A nyomozást megszüntető határozat arra hivatkozik, hogy március 1-jétől megváltoztak a törvény adatkezelésre vonatkozó szakaszai. E szerint visszaélés csak akkor állapítható meg, ha a jogosulatlan adatkezelés más vagy mások érdekeit jelentősen sérti. A lefoglalt iratok és a tanúvallomások alapján pedig egyértelműen megállapítható volt a rendőrség szerint, hogy nem következett be jelentős érdeksérelem, így a módosult jogszabály alapján nem követtek el bűncselekményt.

A Defend Kft. a Magyar Fejlesztési Bank megbízásából korábban 189 embert figyelt meg úgy, hogy az bűncselekmény gyanúját vettette fel korábban. A Defend az APEH-tól és a rendőrségtől is kapott titkos adatokat, ezért mindkét szervezetben keresték, hogy ki adta ki a kifogásolt adatokat.