Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Fidesz 550 kérdést tesz fel a privatizációról

Vágólapra másolva!
Papcsák Ferenc és Lasztovicza Jenő fideszes képviselők összesen mintegy 550 írásbeli kérdést intéznek a pénzügyminiszterhez az 1994-1998-as privatizációkkal kapcsolatban. A képviselők a legalacsonyabb készpénzhányaddal rendelkező cégek privatizációs szerződéseit kívánják látni, illetve a cégek sorsáról érdeklődnek.
Vágólapra másolva!

Szerda délutánra 185 kérdést már regisztrált is az Országgyűlés hivatala abból a mintegy 550-ből, amelyet Papcsák Ferenc és Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselők nyújtanak be. A politikusok az 1994 és 1998 között értékesített 1238 vállalkozásból azok iránt érdeklődnek, amelyek a legalacsonyabb készpénzhányaddal rendelkeztek a privatizáció idején. Papcsák Ferenc az [origo]-nak elmondta: arra kíváncsiak, hogy milyen eredménnyel zárult ezeknek a cégeknek a privatizációja, működnek-e ma is ezek a vállalkozások, megoldódtak-e az akkori problémák, illetve az államnak van-e bármilyen további kötelezettsége a cégek esetében. Lehetőség szerint a politikusok a privatizációs szerződésekbe is be kívánnak tekinteni.

"Egyenleget szeretnénk vonni" - közölte Papcsák, arra hivatkozva, hogy most már nincs privatizációs kényszer, mérleget lehet vonni. A képviselő hozzátette: nem kérdőjelezik meg a privatizáció jogszerűségét.

A Pénzügyminisztériumnak 15 napja van a válaszra.

A Fidesz több politikusa szokott egyszerre több kérdést is benyújtani. Répássy Róbert például a Miniszterelnöki Hivatal működésével kapcsolatban nyújtott be több körben is kérdéscsomagot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről