24 milliót kell fizetnie a volt Millenáris-vezetőnek

Vágólapra másolva!
24 millió forint megfizetésére és volt szolgálati autójának visszaadására kötelezte a Fővárosi Munkaügyi Bíróság Berkecz Máriát, a Millenáris Kht. volt ügyvezető igazgatóját. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság nem jogerős ítélete szerint 24 millió forintot vissza kell hogy fizessen és volt szolgálati autóját is vissza kell adnia Berkecz Máriának, a Millenáris Kht. volt ügyvezető igazgatójának. Barabás Gábor, Berkecz ügyvédje érdekesnek találja a 24 millió forintot, mivel a volt vezető által kapott végkielégítés az adó befizetése után csupán 18 millió forintot jelentett. A kht. jelenlegi vezetésének számítása szerint Berkecz Mária 13 millió forintot kellene hogy visszaadjon.

A bíróság a per pénteki tárgyalása során megállapította, hogy a munkáltatónak 7 millió forintot egy évi munkabérként mindenképpen meg kellett volna fizetnie - jegyezte meg az ügyvéd. Így jelenleg 13 millió forint visszafizetésére lehetne kötelezni ügyfelemet - hangoztatta Barabás Gábor. Jelezte: a bírósági ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül benyújtják a fellebbezést.

A munkaügyi pert Mizsei Zsuzsa, a társaság jelenlegi vezetője indította, arra hivatkozva, hogy a végkielégítés összege jó erkölcsbe ütközik. Az ügyvéd szerint azonban ez nem munkajogi kategória. A bíróság még nem írta le az ítélet indoklását, ezt az ügyvéd különös érdeklődéssel várja, mivel számára nem volt értelmezhető, hogy a tárgyaláson elhangzott: a végkielégítésről szóló szerződés érvényes, de annak rendelkezései hatálytalanok. Az ügyvéd szerint ez egy konstruált ügy, amivel mások ügyeit igyekeznek leleplezni. Az ítéletet és annak indoklását szerdán postázza a bíróság - írja az MTI.

A végkielégítés ügyében folyó nyomozást egy hónapja zárták le, de csak kedden kapott értesítést az ügyvéd arról, hogy vádemelési javaslattal már átadták az ügyészségnek az iratokat. Ezt az eljárását Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkára kezdeményezte. Az államtitkár feljelentése szerint több mint 36 milliós kár érte a Millenáris Kht.-t, mivel Bártfai Béla, a MeH volt államtitkára és Berkecz Mária külön megállapodásban a jogszabályban előírtaknál nagyobb mértékű végkielégítésről egyezett meg.