Vágólapra másolva!
A zámolyi emberölés ügyében jogerősen 11 év börtönre ítélte Krasznai Krisztiánt a Legfelsőbb Bíróság szerdán. Az 1999 augusztusában zámolyi romák és három csákvári fiatalember került összetűzésbe. Az egyik csákvárit olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

1999. augusztus 29-én este három csákvári fiatalember ment a zámolyi romák házaihoz, hogy tisztázzanak egy korábbi nézeteltérést. Ám egy 25-30 fős csoport rájuk támadt, és az egyik csákvári fiatalembert ökölcsapásokkal, rúgásokkal, botütésekkel olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe.

A Fejér Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét jogerőre emelő legfelsőbb bírósági végzés szerint Krasznai Elemér másodrendű vádlott garázdaság miatt egy év letöltendő börtönt kapott. Az eljárás másik öt vádlottja közül egy elhunyt, kettő menedékjogot kapott Franciaországban, ahol kiadatásukat is megtagadták, kettőnek pedig már első fokon jogerőre emelkedett a felfüggesztett szabadságvesztése, illetve próbára bocsátása. A hatóságok előtt ismeretlen maradt az a személy, aki Krasznai Krisztián tettestársa volt az emberölésben.

A Legfelsőbb Bíróság szerdán szóbeli indoklásában megjegyezte: a bántalmazás módja a különös kegyetlenséghez közelített, a bűncselekmény gátlástalannak, elvetemültnek nevezhető, az elsőfokú ítéletben kiszabott büntetések pedig túlontúl enyhék, ám miután a megyei főügyészség nem fellebbezett a vádlottak terhére, nincs lehetőség súlyosabb büntetés kiszabására.